Koulutukset‎ > ‎

Tottelevaisuus ja TOKO


Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.

Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa.

Kilpailuihin tähtäävää tottelevaisuuskoulutusta aletaan yleensä rakentaa koiralle, kun sen perushallinta on kunnossa. Toki kaikenlainen koulutus vahvistaa myös perushallintaa, mutta varsinkin kytkemättä tehtävien toko-koeliikkeiden opettaminen koiralle on helpompaa, kun koira pysyy hyvässä kontaktissa omaan ohjaajansa eikä häiritse muita koirakoita.


TOKO

Kurssille tultaessa koiran tulee osata: perusasento, istu ja maahan. Kurssille mahtuu 6 koirakko ja kurssi pidetään 7 kertaa.

Kurssi alkaa maanantaina 9.5.2016 klo 17:45-18:45. Ilmoittautuminen  30.4.2016 alkaen osoitteeseen jedimus@gmail.com viestin otsikoksi "HPSH TOKO"

Kurssin hinta on 35€.Tottelevaisuus

Kentällä pyörii aktiivisesti Harri ja Minna Hyötilän vetämä tottelevaisuusryhmä. Ryhmän treeniajoista voi tiedustella osoitteesta minna.hyotila@gmail.com


Pentukurssi

Tarkoitettu yli 19-viikkoisille pennuille. Kurssilla käydään läpi perusasioita, joiden avulla koiran kanssa arjessa toimiminen helpottuu.

Kurssin alkaa kesäkuussa, tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.