Koulutukset‎ > ‎

Tottelevaisuus ja TOKO


Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.

Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa.

Kilpailuihin tähtäävää tottelevaisuuskoulutusta aletaan yleensä rakentaa koiralle, kun sen perushallinta on kunnossa. Toki kaikenlainen koulutus vahvistaa myös perushallintaa, mutta varsinkin kytkemättä tehtävien toko-koeliikkeiden opettaminen koiralle on helpompaa, kun koira pysyy hyvässä kontaktissa omaan ohjaajansa eikä häiritse muita koirakoita.


Kilpailuihin tähtäävä tokokurssi alkeis-ALO-AVO tasoisille koirakoille:

13.8. alkavalle tokokurssille ilmoittaudutaan 10.8. klo 19 alkaen s-postitse: jedimus(a)gmail.com (huomaa korjata miukumauku!).

Kurssi on tarkoitettu seuran jäsenille ja on heille ilmainen. Mikäli vapaita paikkoja ei-jäsenille jää, niistä tiedotetaan myöhemmin. Kurssin kesto on kuusi kertaa ja se pidetään klo 18-19. Kurssille otetaan kuusi koirakkoa ja kouluttajana toimii Maarit Järvinen.