Koulutukset‎ > ‎

Tottelevaisuus ja TOKO


Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. TOKO-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä.

Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa.

Kilpailuihin tähtäävää tottelevaisuuskoulutusta aletaan yleensä rakentaa koiralle, kun sen perushallinta on kunnossa. Toki kaikenlainen koulutus vahvistaa myös perushallintaa, mutta varsinkin kytkemättä tehtävien toko-koeliikkeiden opettaminen koiralle on helpompaa, kun koira pysyy hyvässä kontaktissa omaan ohjaajansa eikä häiritse muita koirakoita.


Kilpailuihin tähtäävä tokokurssi alkeis-ALO-AVO tasoisille koirakoille:

- kurssi maanantaisin 5.5. alkaen klo 18-19 Hosiossaaren koirakentällä
- kurssin pituus kahdeksan kertaa
- ryhmäkoko kuusi koirakkoa
- etusija seuran jäsenillä
- kurssi on seuran jäsenille ilmainen, ei-jäsenten kurssimaksu on 25 €
- kouluttajana Maarit Järvinen

Ilmoittautuminen 7.4. klo 18 alkaen (paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä) Maaritille: jedimus(a)gmail.com. Mikäli ensimmäinen ryhmä tulee täyteen, järjestetään toinen vastaava ryhmä samalle päivälle klo 19-20.