Koulutukset‎ > ‎

Agility

Agility on hauska ja vauhdikas harrastus josta parhaimmillaannauttivat sekä koira että sen ohjaaja. Agility ei ole pelkästään rimojen yli pomppimista ja esteillä kiipeilyä, vaan agilityssä tärkeässä asemassa on myös koiran hallinta sekä koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö.

Seuramme pyrkii järjestämään joka kevät yhden agilityn alkeiskurssin ja resurssien riittäessä mahdollisesti myös syksyllä. Agilityn jatkokursseja järjestetään joka kevät ja syksy esteet ja agilityn perusteet jo osaaville.Kesän 2014 viikottaiset agilitykoulutukset

Kevätkauden agilitykurssit alkavat viikolla 19. Kurssien pituus on kahdeksan kertaa ja alustava ryhmäkoko viisi koirakkoa. Kurssin hinta on jäseniltä 40 € (50 € ei-jäseniltä). Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa 7.4. klo 18 osoitteeseen joh.p286(a)gmail.com. Ilmoittautuminen päättyy 28.4. tai kun ryhmäpaikat ovat täynnä. Koulutuksiin ovat etusijalla seuran jäsenet ja mahdollisista ylimääräisistä kurssipaikoista tiedotetaan ilmoittautumisen päätyttyä jolloin ryhmiin voivat ilmoittautua myös ei-jäsenet. Alkeiskurssille voivat ilmoittautua 7.4. alkaen myös ei-jäsenet, mutta etusija kurssille on jäsenillä. Kurssien maksutiedot lähetetään ryhmäläisille huhtikuun loppuun mennessä.

Ohje ilmoittautumiseen:
Ryhmien ilmoitetut taitotasot ovat suuntaa antavia eikä kursseille osallistuvan koirakon tarvitse olla startannut virallisissa kisoissa. Valitse ryhmistä mielestäsi parhaiten sinulle ja koirallesi sopiva taitotaso. Mikäli et tiedä mikä ryhmä olisi sinulle sopivin, voit tiedustella asiaa aiemmalta kouluttajaltasi.
Kerro ilmoittautuessasi mikä ryhmä on ykköstoiveesi ja mikä kakkostoiveesi. Pyrimme jakamaan ryhmäpaikat ykköstoiveiden mukaisesti, mutta mahdollisten ruuhkautumisten takia voimme joutua sijoittamaan sinut myös kakkostoiveesi ryhmään. Mikäli mikään alla esitetyistä ryhmistä ei tunnu sinulle sopivalta, kerro siitä s-postitse, niin katsotaan mitä voisimme asialle tehdä.

Kevään agilityryhmät ovat alkeiskurssia lukuuntottamatta täynnä. Syksyn treeneistä tiedotetaan kesäkuun aikana (ilmoittautuminen heinäkuussa).

Maksuttomat hyppytekniikkatreenit on tarkoitettu seuran jäsenille eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Hyppytekniikkatreenien ajankohdat ovat: 16.5., 6.6. ja 13.6. klo 18.00-21.00


Sonja Paavolan agilitykoulutus 27.7.2014

9.30-10.00 radan rakennus, ryhmä 1
10.00-10.15 rataantutustuminen, ryhmä 1
10.15-12.15 treenit, ryhmä 1

12.15-13.15 kouluttajan lounastauko (+radan rakennus mikäli ryhmän 2 rata on eri, kuin ryhmän 1, rataantutustuminen on viimeistään klo 13, tästä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin)

13.15-15.15 treenit, ryhmä 2

15.15-15.45 radan rakennus mikäli ryhmän 3 rata on eri, kuin ryhmän 2, rataantutustuminen on viimeistään klo 15.30, tästä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin)
15.45-17.45 treenit, ryhmä 3

Etusijalla seuran jäsenet 1.7. asti jonka jälkeen loput paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä muille. Muiden seurojen jäsenet voivat jo ilmoittautua jonottamaan koulutuspaikkaa.

Koulutuksen hinta on 35 €/koirakko ja se maksetaan HPSH ry:n tilille 1.7. mennessä (seuran jäsenet, muille eräpäivä ilmoitetaan myöhemmin). Koirakoita/ryhmä on kuusi.

Ilmoittautumiset osoitteeseen joh.p286(a)gmail.com, mainitse koiran säkaluokka ja koulutustaso (koulutus on suunnattu esteet osaaville vähintään möllitasoisille koirakoille). Ryhmät muodostetaan koirien koulutustason mukaan.Lotta Vuorelan agilitykoulutus 7.9.2014

Etusijalla on seuran jäsenet 10.8. asti jonka jälkeen loput paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä muille. Muiden seurojen jäsenet voivat jo ilmoittautua jonottamaan koulutuspaikkaa.

Koulutuksen hinnaksi tulee 45-50 €/koirakko. Maksupäivä ilmoitetaan myöhemmin kun koulutuksen tarkka hinta on varmistunut.
Ilmoittautumiset osoitteeseen noppari1234(a)gmail.com, mainitse oma nimesi, koiran kutsumanimi, koiran säkäluokka, koulutustaso ja toiveesi koulutuksen teemasta (irtoaminen, kontaktit tai ns. perus ratatreeni). Ryhmät muodostetaan koirien koulutustason / teematoiveiden mukaan. Ilmoittautumisten perusteella katsotaan mitä teemaryhmiä koulutukseen saadaan.

Lisää Lotasta ja teema-/erikoiskoulutuksista voit lukea Lotan sivuilta, klikkaa tästä.Muistilista alkeiskurssille aikoville


  • Koiran tulee olla vähintään vuoden ikäinen aloittaakseen agility-harrastuksen (ei koske mahdollista pentuagilitya, joissa ei mm. tehdä hyppyjä)


  • Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa (tuiki tarpeellisia taitoja ovat mm. luoksetulo, paikallaan odottaminen sekä keskittymiskyky vaikka ympärillä on vieraita koiria)


  • Koiran pitää olla terve


  • Juoksuista koiraa ei saa tuoda kentälle


  • Agility on hauskaa koiran ja ohjaajan yhteistä tekemistä; koiraa ei saa kohdella kovakouraisesti tai muuten asiattomasti!


  • Mieti mikä on koirallesi paras palkinto tehdystä työstä. Onko se lelu, herkkupala..? Motivoiva palkka on tärkeä jo hallintaa opetellessasi.


  • Koiran lihaksiston lämmittely ennen treenejä ja jäähdyttely treenin jälkeen on tärkeä rutiini jo alkeiskurssilaisille