Koulutukset‎ > ‎

Agility

Agility on hauska ja vauhdikas harrastus josta parhaimmillaannauttivat sekä koira että sen ohjaaja. Agility ei ole pelkästään rimojen yli pomppimista ja esteillä kiipeilyä, vaan agilityssä tärkeässä asemassa on myös koiran hallinta sekä koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö.

Seuramme pyrkii järjestämään joka kevät yhden agilityn alkeiskurssin ja resurssien riittäessä mahdollisesti myös syksyllä.
AGILITYN ALKEIS- JA ALKEISJATKO

Alkeiskurssion tarkoitettu yli 1-vuotiaille koirille, joilla ei ole aiempaa agilitytaustaa. Kurssillä käydään ohjaajan kanssa läpi yksittäisten esteiden suorittamista ja opetellaan koiran ohjaamista. Kurssin lopussa voidaan suorittaa jo muutaman esteen mittaisia "ratoja", koirakkojen tasosta riippuen. Kurssille tultaessa koiran tulee olla ohjaajan hallinnassa!

Alkeisjatko on tarkoitettu koirakolle, joka hallitsee jo yksittäiset esteet. Kurssilla syvennytään ohjaukseen ja suoritetaan pidempiä radan pätkiä.

            _____________________________________

Agilityn alkeisjatkokurssi torstaisin 17:00-18:00. Mukaan mahtuu 4 koirakkoa. Kurssi pidetään 6 kertaa ja sen hinta on 30€.
Ilmoittautumisaika maanantaina 25.4.2016 klo 18:00, osoitteeseen heini.oksman@gmail.com
Kurssi alkaa 19.5.2016.

            _________________________________________________

Agilityn alkeiskurssi torstaisin 18:00-19:30. Mukaan mahtuu 6 koirakkoa. Kurssi pidetään 7 kertaa ja sen hinta on 35€.
Ilmoittautumisaika lauantaina 23.4.2016 klo 18:00, osoitteeseen jaana.lei85@gmail.com 
HUOM!  Kurssi alkaa jo 28.4.2016!

            ______________________________________

Kurssille ilmoittautuessa, kerro hieman koirakon taustaa (mitä olette tehneet ennen kurssia), koiran nimi, rotu ja ikä. Ohjaajan nimi ja puhelinnumero. Ilmoittautumisen jälkeen saatte tarkemmat ohjeet kurssiin liittyen.Muistilista alkeiskurssille aikoville


  • Koiran tulee olla vähintään vuoden ikäinen aloittaakseen agility-harrastuksen (ei koske mahdollista pentuagilitya, joissa ei mm. tehdä hyppyjä)


  • Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa (tuiki tarpeellisia taitoja ovat mm. luoksetulo, paikallaan odottaminen sekä keskittymiskyky vaikka ympärillä on vieraita koiria)


  • Koiran pitää olla terve


  • Juoksuista koiraa ei saa tuoda kentälle


  • Agility on hauskaa koiran ja ohjaajan yhteistä tekemistä; koiraa ei saa kohdella kovakouraisesti tai muuten asiattomasti!


  • Mieti mikä on koirallesi paras palkinto tehdystä työstä. Onko se lelu, herkkupala..? Motivoiva palkka on tärkeä jo hallintaa opetellessasi.


  • Koiran lihaksiston lämmittely ennen treenejä ja jäähdyttely treenin jälkeen on tärkeä rutiini jo alkeiskurssilaisille