Koulutukset‎ > ‎

Agility

Agility on hauska ja vauhdikas harrastus josta parhaimmillaannauttivat sekä koira että sen ohjaaja. Agility ei ole pelkästään rimojen yli pomppimista ja esteillä kiipeilyä, vaan agilityssä tärkeässä asemassa on myös koiran hallinta sekä koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö.

Seuramme pyrkii järjestämään joka kevät yhden agilityn alkeiskurssin ja resurssien riittäessä mahdollisesti myös syksyllä. Agilityn jatkokursseja järjestetään joka kevät ja syksy esteet ja agilityn perusteet jo osaaville.

Syksyn 2014 koulutukset

Syksyllä 2014 ei järjestetä hakua agilityn koulutusryhmiin. Ryhmäpaikkoihin ovat etusijalla kevään kursseille osallistuneet, eikä koulutuspaikkoja ole näillä näkymin vapautumassa.Lotta Vuorelan agilitykoulutus 7.9.2014

Etusijalla on seuran jäsenet 10.8. asti jonka jälkeen loput paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä muille. Muiden seurojen jäsenet voivat jo ilmoittautua jonottamaan koulutuspaikkaa.

Koulutuksen hinnaksi tulee 45-50 €/koirakko. Maksupäivä ilmoitetaan myöhemmin kun koulutuksen tarkka hinta on varmistunut.
Ilmoittautumiset osoitteeseen noppari1234(a)gmail.com, mainitse oma nimesi, koiran kutsumanimi, koiran säkäluokka, koulutustaso ja toiveesi koulutuksen teemasta (irtoaminen, kontaktit tai ns. perus ratatreeni). Ryhmät muodostetaan koirien koulutustason / teematoiveiden mukaan. Ilmoittautumisten perusteella katsotaan mitä teemaryhmiä koulutukseen saadaan.

Lisää Lotasta ja teema-/erikoiskoulutuksista voit lukea Lotan sivuilta, klikkaa tästä.Muistilista alkeiskurssille aikoville


  • Koiran tulee olla vähintään vuoden ikäinen aloittaakseen agility-harrastuksen (ei koske mahdollista pentuagilitya, joissa ei mm. tehdä hyppyjä)


  • Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa (tuiki tarpeellisia taitoja ovat mm. luoksetulo, paikallaan odottaminen sekä keskittymiskyky vaikka ympärillä on vieraita koiria)


  • Koiran pitää olla terve


  • Juoksuista koiraa ei saa tuoda kentälle


  • Agility on hauskaa koiran ja ohjaajan yhteistä tekemistä; koiraa ei saa kohdella kovakouraisesti tai muuten asiattomasti!


  • Mieti mikä on koirallesi paras palkinto tehdystä työstä. Onko se lelu, herkkupala..? Motivoiva palkka on tärkeä jo hallintaa opetellessasi.


  • Koiran lihaksiston lämmittely ennen treenejä ja jäähdyttely treenin jälkeen on tärkeä rutiini jo alkeiskurssilaisille