Koulutukset‎ > ‎

Agility

Agility on hauska ja vauhdikas harrastus josta parhaimmillaannauttivat sekä koira että sen ohjaaja. Agility ei ole pelkästään rimojen yli pomppimista ja esteillä kiipeilyä, vaan agilityssä tärkeässä asemassa on myös koiran hallinta sekä koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö.

Seuramme pyrkii järjestämään joka kevät yhden agilityn alkeiskurssin ja resurssien riittäessä mahdollisesti myös syksyllä. Agilityn jatkokursseja järjestetään joka kevät ja syksy esteet ja agilityn perusteet jo osaaville.

Keväällä 2014 alkavat agilitykoulutukset

Kevätkauden agilitykurssit alkavat viikolla 19. Kurssien pituus on kahdeksan kertaa ja alustava ryhmäkoko viisi koirakkoa. Kurssin hinta on jäseniltä 40 € (50 € ei-jäseniltä). Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa 7.4. klo 18 osoitteeseen joh.p286(a)gmail.com. Ilmoittautuminen päättyy 28.4. tai kun ryhmäpaikat ovat täynnä. Koulutuksiin ovat etusijalla seuran jäsenet ja mahdollisista ylimääräisistä kurssipaikoista tiedotetaan ilmoittautumisen päätyttyä jolloin ryhmiin voivat ilmoittautua myös ei-jäsenet. Alkeiskurssille voivat ilmoittautua 7.4. alkaen myös ei-jäsenet, mutta etusija kurssille on jäsenillä. Kurssien maksutiedot lähetetään ryhmäläisille huhtikuun loppuun mennessä.

Ohje ilmoittautumiseen:
Ryhmien ilmoitetut taitotasot ovat suuntaa antavia eikä kursseille osallistuvan koirakon tarvitse olla startannut virallisissa kisoissa. Valitse ryhmistä mielestäsi parhaiten sinulle ja koirallesi sopiva taitotaso. Mikäli et tiedä mikä ryhmä olisi sinulle sopivin, voit tiedustella asiaa aiemmalta kouluttajaltasi.
Kerro ilmoittautuessasi mikä ryhmä on ykköstoiveesi ja mikä kakkostoiveesi. Pyrimme jakamaan ryhmäpaikat ykköstoiveiden mukaisesti, mutta mahdollisten ruuhkautumisten takia voimme joutua sijoittamaan sinut myös kakkostoiveesi ryhmään. Mikäli mikään alla esitetyistä ryhmistä ei tunnu sinulle sopivalta, kerro siitä s-postitse, niin katsotaan mitä voisimme asialle tehdä.

KEVÄÄN RYHMÄT

MAANANTAI
Kirsi, mölli-1 lk ryhmä, klo 17.30-19.00
Tuula, 1-2 lk ryhmä, klo 19.00-20.30

KESKIVIIKKO
Johanna, mölli-1 lk ryhmä, klo 17.30-19.00
Pasi ja Lena, 2-3 lk ryhmä, klo 19.00-20.30

TORSTAI
Kouluttajien valmennus klo 18.00-21.00

PERJANTAI, 16.5., 6.6. ja 13.6.
Maria, hyppytekniikkatreenit klo 18.00-21.00

SUNNUNTAI
Leena, alkeisryhmä, klo 18.30-20.00

Maksuttomat hyppytekniikkatreenit on tarkoitettu seuran jäsenille eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen.Muistilista alkeiskurssille aikoville


  • Koiran tulee olla vähintään vuoden ikäinen aloittaakseen agility-harrastuksen (ei koske mahdollista pentuagilitya, joissa ei mm. tehdä hyppyjä)


  • Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa (tuiki tarpeellisia taitoja ovat mm. luoksetulo, paikallaan odottaminen sekä keskittymiskyky vaikka ympärillä on vieraita koiria)


  • Koiran pitää olla terve


  • Juoksuista koiraa ei saa tuoda kentälle


  • Agility on hauskaa koiran ja ohjaajan yhteistä tekemistä; koiraa ei saa kohdella kovakouraisesti tai muuten asiattomasti!


  • Mieti mikä on koirallesi paras palkinto tehdystä työstä. Onko se lelu, herkkupala..? Motivoiva palkka on tärkeä jo hallintaa opetellessasi.


  • Koiran lihaksiston lämmittely ennen treenejä ja jäähdyttely treenin jälkeen on tärkeä rutiini jo alkeiskurssilaisille